top of page

För dig som är ny i föreningen

Vi önskar dig/er som ska eller nyligen har flyttat in välkommen till BRF Gunnar! Här har vi samlat praktisk information som är bra att känna till som ny medlem i föreningen. Skulle frågor eller funderingar kvarstå går det alltid bra att höra av sig till styrelsen. 

 

Hoppas du/ni ska trivas i föreningen!

Bra att veta:

 

Parkering: I föreningen finns endast två parkeringsplatser. Dessa går att ställa sig i kö till men på grund av stort intresse och lång kö rekommenderar vi alla boende i behov av parkering att titta på andra parkeringsalternativ. Via kommunen kan man som boende ansöka om ett boendekort till parkeringsplatserna på gatorna i närområdet. Önskar man istället en garageplats rekommenderar vi parkeringshuset Högne.

Tvättstuga: Det finns fyra bokningsbara tvättstugor i föreningen. Tvättstugorna finns i Karlsgatan 19 och 27 för boende i dessa hus, samt två i Karlsgatan 21 för alla boende i låghusen. För att boka någon av tvättstugorna används föreningens app för Apple eller för Android alternativt den digitala skärmen intill respektive tvättstuga. Du använder din nyckeltagg för att komma in i tvättstugan. 

Förråd: Till varje lägenhet ingår ett lägenhetsförråd. Utöver detta finns extraförråd för uthyrning mot en avgift. Är du i behov av mer förrådsutrymme, vänligen kontakta styrelsen för att veta mer om tillgänglighet. 

Innergården: Innergården är en bilfri zon. Nödvändig in- och utlastning är tillåten men observera att det inte är tillåtet att parkera på innergården.

Sophantering: Sopor sorteras och slängs i något av föreningens tre miljöbodar, information återfinns här.

Saker som ni ska få av den utflyttade medlemmen:

 

Nycklar: Samtliga nycklar till bostaden, samt tillhörande nyckelbrickor/taggar.

Tvättstuga: Användarnamn och bokningskod till tvättstugan.

Förråd: Information om placering av tillhörande lägenhetsförråd.

Några saker som ni bör tänka på när ni flyttar in i er nya lägenhet:

 

Provisoriskt parkeringstillstånd: För att undvika böter i samband med inflytt rekommenderar vi dig att kontakta styrelsen för att låna ett provisoriskt parkeringstillstånd. Under flytten önskar vi att ni parkerar så pass att man kan komma förbi med cykel, barnvagn, rollator eller rullstol. Lämna inte fordon ståendes på innergården när inlastningen är färdig.

Renovering: Planerar du att renovera din bostad? Här finner du information om vad som gäller.

Porttelefon: Om ni flyttar in i Karlsgatan 19 eller 27, kontakta styrelsen för att bli tillagd i porttelefonen.

 

El: Slutreglering av elen görs på egen hand av utflyttande respektive inflyttande part. Kontakta Mälarenergi för avstämning av mätarställning på flyttdagen.

Bredband: Internet via coaxuttag (Tele2) ingår för samtliga bostadsrätter i föreningen. Kontakta Tele2 för att anmäla er som kund, alternativt för att ta över från tidigare ägare.

Grovsopor: Det är inte tillåtet att lämna otillåtna grovsopor i miljöboden.

 

Övriga frågor: Kontakta styrelsen om ni undrar över något vad gäller lägenheten.

bottom of page